میلاد عرفانپور مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری، با اشاره به برگزاری هشتمين جشنواره بينالمللی شعر غدير گفت: طبيعتاً شاعرانی كه در اين سرزمین هستند و ديگر شاعرانی كه به اين سرزمين به چشم مهد شعر فارسی نگاه میكنند، میتوانند در اين رويداد جلوه تازهای از معارف غدير را به مخاطبان منتقل كنند.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، ميلاد عرفانپور مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری، ضمن تبريك اعياد دهه امامت و ولايت گفت: از رسالتهای يك شاعر مسلمان اين است كه پيامآور حق باشد و با باطل مبارزه كند.
وی با بيان اينكه بزرگترين حقيقتهای عالم در غدير ولايت اميرالمؤمنين جلوه كرده و از مؤثرترين پيامآوران آن شاعران هستند، افزود: شاعران مسلمان و ولايی وظيفه دارند كه اين پيام را به همه دنيا مخابره كنند.
اين شاعر شعر آيينی اعتقاد دارد كه محافلی كه شعر غدير را برجسته و يادآوری میكنند، نقش مهمی در ابلاغ پيام غدير كه پيام بزرگ خلفت و پيام تبیين كننده مسير سعادت انسان است، دارند.
عرفانپور با اشاره به برگزاری هشتمين جشنواره بينالمللی شعر غدير نيز گفت: اين جشنواره قطعاً جايگاه بالا و والايی دارد و اميد است كه به بهترين نحو برگزار و بيشترين نتيجه را در پی داشته باشد.
وی تصریح کرد: شيراز مهد شعر و ادبيات ايران زمين است و از بزرگترين پايگاههای شعر جهان تشيع محسوب میشود و اگر بناست مفهوم ولايت و عهد مسلمانان در غدير خم ابلاغ جهانی شود و با زبان شعر اين مهم رخ دهد، شيراز میتواند به عنوان بستر اين اتفاق، ايفای نقش كند.
اين شاعر شعر آيينی همچنين با بيان اينكه در سير جشنوارههايی كه در سالهای گذشته برگزار شده، نقط ضعف و قوتی وجود دارد كه بايد نقاط ضعف را پوشش و نقاط قوت را تقويت کرد، افزود: يكی از اهداف جشنوارهها كشف چهرههای جديد است كه معرفی آنها از اين طريق به فراموشی سپرده ميشود و لذا بايد تدبيری انديشه شود كه اين جشنواره به معرفی چهرههای جديد بيانجامد.
شيراز؛ محقترين شهر براي ميزبانی جشنواره شعر بينالمللی غدير است
کمال شفیعی شاعر و عضو هیئت داوران هشتمین جشنواره بینالمللی شعر غدیر معتقد است: با توجه به نقش شيراز به عنوان خاستگاه رويدادهای فرهنگی در ادوار مختلف، اين كلانشهر محقترين مكان برای ميزبانی این جشنواره محسوب میشود.
وی با اشاره به برگزاری هشتمين جشنواره بينالمللی شعر غدير به ميزبانی شيراز، گفت: از آنجا كه اين كلانشهر، همواره گهواره شعر ايران محسوب میشود، قطعا توجه ويژهای را میتواند به خود جلب كند، چرا كه شيراز هميشه خاستگاه اتفاقات مهم فرهنگی در ادوار مختلف بوده است.
وی كه برگزاری جشنوارههايی با محوريت شعر آيينی را يك فرصت میداند، افزود: در سالهای گذشته شيراز به عنوان متولی بخش عمدهای از شعر آيينی كشور مطرح بوده است.
اين شاعر آيينی با تصريح بر اين نكته كه برگزاری رويدادهايی با محوريت غدير میتواند نقش پررنگی در تبيين مسائل فرهنگی، دينی و آيينی داشته باشد، عنوان كرد: از اين منظر شعر غدير جايگاه ويژهای دارد، چرا كه اصل مميز تفكر و انديشه ما ايرانيان است.
شفيعي مجددا يادآور شد كه شيراز نقش پر اهميتی در اين باره دارد و میتواند فرصتی برای بهتر ديده شدن باشد، زيرا اين كلانشهر خاستگاه شاعران مهم و تأثيرگذاری در جريان ادبيات آيينی كشور است.
وی ابراز اميداوری كرد كه به جای پرداختن به رويدادهای مشابه نظير اين جشنواره، تمام انرژیها بر برگزاری هر رويداد متناسب با پايگاه شكل گيریها متمركز شود.
اين شاعر با تأكيد بر اينكه شيراز با پشتوانهای كه دارد شايستهترين مكان براي برگزاری شعر غدير است، خواستار پرهيز از اقدامات موازی در ديگر استانها و جلوگيری از برگزاری جشنوارههايی كه از كيفيت كمتری برخوردارند، شد.
شفيعی همچنين از شاعرانی كه دغدغه شعر آيينی دارند و در حوزه ادبيات آيينی قلم میزنند هم خواست تا اهتمام ويژهای به جشنواره بينالمللی غدير در شيراز داشته باشند تا جشنواره به عنوان يك نهاد برومند در سطح ملی و بينالمللی خود را نشان دهد.
نقش محوری و تاريخی شيراز در امتداد سنت غدیر
محمدمهدی سيار شاعر، ترانهسرا و عضو هیئت داوران هشتمین جشنواره بینالمللی شعر غدیر با بيان اينكه همه عالم اسلام، شيراز را به عنوان يك شهر فرهنگي و ادبی در ايران میشناسند، چرا كه يكی از چشمههای جوشان شعر و ادبيات در ايران بوده، گفت: نقش محوری و تاريخی شيراز در امتداد سنت غدیر با برگزاری رویدادهای فرهنگی در این باره، بر كسی پوشيده نيست.
سيار با اشاره به برگزاری این رویداد ادبی به ميزبانی شيراز، بيان كرد: واقعه غدير از ابتدا با شعر گره خورده است و شايد خيلیها ندانند كه اولين رسانهای كه واقعه غدير را به مردم میرساند، شعر بود.
وی افزود: در تاريخ هم ثبت شده كه با ايراد خطبه غدير توسط پيامبر (ص) حسان بن ثابت از شعرای نامدار مسلمان، كل ماجرا را در قالب يك شعر بيرون آورد تا به راحتی بتواند نقش رسانهای خود را ايفا كند و همگان آگاه شوند.
اين شاعر تصريح كرد كه اين شعر از اسناد حقانيت اميرالمؤمنين (ع) و از اسناد تاريخی واقعه غدير است.
سيار با بيان اينكه شعر و غدير از آغاز با هم همراه بودند و پس از آن هم در قرون مختلف، شعرا به واقعه غدير پرداختند، گفت: يكی از مهمترين كتابهايی كه در خصوص واقعه غدیر نگارش شده، کتاب الغدير علامه امینی است و شايد برخی تصور كنند كه اين كتاب يك كتاب كلامي و تاريخی است اما وقتی خوانده میشود، متوجه میشويم كه يك كتاب ادبی و يك كتاب تاريخ و ادبيات است.
وی اضافه کرد: اين كتاب نقش بسيار مهمی در بازشناسی غدير در عصر حاضر داشته و بسياری با خواندن اين كتاب به آيين تشيع هم مشرف شدهاند.
اين شاعر، ترانهسرا و استاد دانشگاه با بيان اينكه مبنای اصلی اين كتاب نقل شعرهايي است كه ادوار مختلف درباره غدير سروده شده است، به دست اندركاران برگزاری هشتمين جشنواره بين المللی غدير كه در صدد پيوند غدير با شعر هستند را تبريك گفت.
سيار همچنين بيان كرد: همراهی شعر و غدير جای كار زيادی دارد و دنبال شدن اين مهم در هشتمين جشنواره بينالمللی شعر غدير اتفاق مباركی است.
وی خاطرنشان کرد: ادبيات و شعر ايران هم نمیتواند خود را فارغ ولايت و امامت اهل بيت(ع) و محبت اميرالمؤمنين (ع) تعريف كند.
انتهای پیام/
نظر شما